Sportlov, dag 3

Bonjour!

Idag har jag spenderat hela dagen på projektarbetet. Jag har skrivit klart alla kapitel och har skickat iväg dem till en kompis i USA och min engelska lärare Johanna för lite input. Jag har målat en bild till bok #1 och behöver då två bilder till. I eftermiddags var jag och hälsade på Just Nu tryckeriet, men tyvär var det ingen där som kunde hjälpa mig med vilket program som jag behöver sätta in min text och mina bilder i innan jag skriver ut dem hos tryckeriet. Imorgon åker jag tillbaka för att prata med en annan som jobbar där.

God natt!

Sportlov, dag 2

Tjena!

Idag har jag lagt ner ca 4 timmar på mitt projektarbete. Jag har framför allt ägnat mig åt bok #2 därför att jag saknade inspiration för att skriva idag. Mamma läste genom mina kapitel och tyckte det var bra så jag är glad! Det har varit en bra dag och jag har gjort ganska många sidor till min inspirationsbok. Totalt har jag gjort 14 sidor, bak och fram med målningar och bilder. Boken kommer troligen bli väldigt stor därför att jag har massor med bilder som jag vill få med.

Sleep tight!

Sportlov, dag 1

Idag har jag planerat och strukturerat upp mitt arbete. Jag har skrivit ett helt kapitel till bok#1 och har totalt arbetat med projektet i 2,5 h. Det känns bra, men imorgon vill jag hinna mer. Mvh, Julia

Mina val i projektet

I projektet har jag gjort vissa val som jag tänkte berätta om och förklara.

  • Jag valde att skriva böckerna på engelska. Detta valde jag därför att jag tycker om att skriva på engelska och känner mig bekväm med det. Det gör det möjligt för många fler människor att kunna läsa boken och ett kriterie inom det naturvetenskapliga programmet var att man "kan använda engelska på ett funktionellt sätt i tal och skrift inom det naturvetenskapliga området och i andra sammanhang".

  • Jag valde att inte göra min guidebok allt för lång. Detta gjorde jag därför att det skulle ha tagit alldeles för lång tid och därför att jag kände att jag ville att boken skulle vara lätt att läsa och följa. Jag ville att läsaren skulle förbli intresserad hela vägen igenom boken.

  • Ett annat val var att gå till ett bokbinderi med böckerna och att illustrera mina egna bilder till bok #1. Detta bestämde jag därför att jag ville att mina böcker skulle se proffsiga ut, vara skickligt gjorda och vara lite mer fantasifulla än om jag hade skrivit ut och häftat ihop sidorna eller tagit bilder från internet istället för att måla själv.

  • Jag gjorde också valet att skriva ut bilder och klistra fast dem till min bok #2 istället för att samanställa sidor i photoshop på datorn. Detta var mer ekonomiskt och lät mig få vara kreativ och arbeta med händerna.

Min plan för resterande veckor av denna kurs

När vi hade projektarbetsdagar hade jag ett möte med Trond. Han tyckte att projektet verkade flyta på, men att jag skulle skriva lite mer om hur jag har tänkt planera upp min tid så att det syns tydligt vad min plan är och hur jag utför den. Sedan skulle jag också berätta om de val jag har gjort och hur jag resonerade kring dem.

Min plan:

Under vecka 8, Sportlovet, skulle jag helst av allt vilja ha gjort klart böckerna så att jag vecka 9 kan åka till Göteborg med dem, men min gissning är att jag hinner göra klart bok 1 och komma en bit med bok 2. Detta är vad som behöver göras med vardera bok:

Bok #1:
Skriva klart två kapitel + efterord
Skicka kapitlerna till min engelska fröken Johanna för att be om tips när det kommer till stavning och formulering
Rita klart och färglägga bilder
Gå till "Just Nu" tryckeriet och ta reda på vilket program jag behöver använda för att sedan kunna skriva ut sidorna till boken hos dem.
Åka med boken till binderiet i Göteborg

Bok #2:
Skriva ut dem sista bilderna
Köpa flera vita papper + några svarta
Klistra fast bilderna på papprena och dekorera med färg och text (scrapbooking)
Bestämma titel på boken
Åka till binderiet i Göteborg

Eftersom bok #2 troligen inte hinner bli helt klar tills nästa vecka så skulle jag behöva bli klar med den i slutet av vecka 9. Från och med vecka 10 skulle jag vilja fokusera på min presentation, uppsats och att hämta böckerna.

Tisdag, 7/2, Projektarbetsdag

Idag har jag skrivit klart ett kapitel och jag har börjat på ett till. Jag blev mycket nöjd. Jag skrev kapitlet som heter "The List" och handlar om att hålla koll på hela utbudet innan jag handlar och att sedan avvakta och fundera innan köpet. Jag använde framförallt mina egna erfarenheter och tankar till att skriva kapitlet. Till nästa kapitel ska jag fråga mina föräldrar och morföräldrar hur de bestämmer deras budget. /julia

Min planering för projektarbetsdagarna

Under de tre projektarbetsdagarna tänker jag försöka att nästan bli klar med mina kapitel. Jag ska fråga mina mentorer om det är möjligt att vara hemma och arbeta en dag eftersom jag skulle behöva fortsätta med min inspirationsbok. Jag ska också maila Trond och se om han har tid för att träffas och prata om projektet lite.

Julia

Scrapbook

Idag har jag gjort en del sidor till inspirationsboken. Kändes roligt att komma igång med den och jag tror att den kan bli riktigt bra. Ska bli roligt att få ha projektarbetsdagar nästa vecka. Det är svårt att lägga undan tid för projektet med alla andra kurser som har börjat, men jag ska satsa extra mycket tid på det denna veckan då det är lite lugnare.
Julia